Toimintasuunnitelma 2019-2020

LJK            Loviisan Jääkiekko Klubi  - Lovisa Ishockey Klubb r.y.

 

Toimintasuunnitelma 2019-2020

 

Kauden 2019-2020 seuran painopiste on harrastajamäärän kasvattamisessa edelleen, valmentajien ja toimihenkilöiden koulutuksessa sekä harrastusolosuhteiden parantamisessa pidemmällä tähtäimellä. Seuran suurimpia haasteita on kasvaneen jäsenmäärän mukanaan tuomien harjoitusmahdollisuuksien parantaminen, jotta kaikilla halukkailla olisi mahdollisuus jääkiekon harrastamiseen omien tavoitteidensa ja edellytysten pohjalta. Valmennuksessa erityinen painopiste on oheisharjoittelun lisääminen ja parantaminen, joka vaatii valmentajien koulutuksen lisäksi myös parempia harrastusolosuhteita ja välineistöä. Seura aloittaa tulevan  kauden olemalla mukana Kunnioita Peliä -ohjelmassa.  

Seuran tavoitteena on nostaa vuosittain leijonaliigajoukkueiden pelaajamäärää ja saada erityisesti kiekko- ja ghd-tyttöjen määrä kasvamaan entisestään. Kouluikäisille suunnattuja turnauksia tai tempauksia suunnitellaan kaveripäivien lisäksi ja koulujen kanssa yhteistyötä lisätään. Tämä tavoite onnistuessaan takaa riittävän määrän junioreita seuran toimintaan vanhemmissa ikäluokissa. Muiden urheiluseurojen kanssa tehtävää yhteistyötä tiivistetään ja omalta osaltaan seura haluaa mahdollistaa nuorempien junioreiden useamman lajin harrastamisen.

Seura lähtee uuteen kauteen osallistumalla Kunnioita peliä - ohjelmaan. LJK sitoutuu tekemään pelitapahtumista positiivisen kasvuympäristön jossa on tilaa onnistumiselle ja epäonnistumiselle, pelit ovat entistä turvallisempia, varmistetaan työrauha sekä valmentajille että tuomareille ja pelaajat voivat keskittyä harjoitteluun sekä pelaamiseen hyvillä mielin. Ohjelma on Suomen jääkiekkoliiton ohjelma, joka on suunniteltu kaikkia lajin parissa toimivien keskinäistä kunnioittamista varten.

Seura lähtee kauteen tavoitteena on tarjota jokaiselle juniorille reilusti peliaikaa ja onnistumisia oman halukkuuden ja taitotason mukaan. Jääkiekkoliiton sarjoihin kootaan seuraavat 15 joukkuetta: Edustus, Naiset, B2, D1, D2 green/black, E1, E1-tytöt, E2 ja F1 + F2 useampia joukkueita sekä G -junioreita green ja black. Näiden lisäksi suunnitelmissa isoille ja pienille maalivahdeille omat harjoitteluryhmät, leijonakiekkokoulu, iltapäiväkerho ja äijäkiekko. GHD-tyttökiekkotoimintaa kehitetään edelleen. Tarpeen mukaan perustetaan myös muita harrasteryhmiä. Jääajasta johtuen rinnakkaisilla ikäryhmillä tulee olemaan aiempaa enemmän yhteisiä ja ajallisesti lyhempiä harjoitusvuoroja ja viikonloppuisin otteluita tulee olemaan aiempia vuosia enemmän.

Vanhemmat ikäluokat aloittavat jääharjoittelun jo elokuussa ostaen jää-aikaa lähikaupungeista tai osallistumalla turnauksiin. Nuorempien ikäluokkien kausi alkaa kotihallissa syyskuussa. Kauden avaukseksi Loviisassa jäähallilla järjestetään koko seuran yhteinen Fortum-viikonloppuleiri, jossa luodaan yhteishenkeä vanhempien ja pelaajien kanssa tulevaa kautta varten. Leirillä käydään läpi myös tarkemmin eri toimijoiden: seuran toimihenkilöiden, pelaajien, valmentajien ja vanhempien rooleja sekä kaikille yhteisiä pelisääntöjä. Kauden aluksi syksyllä jokainen joukkue laatii omat pelisäännöt sekä käy valmentajien johdolla kauden tavoitteet läpi. Joukkueenjohtajat yhdessä rahastonhoitajien kanssa käyvät joukkueiden suunnitelmat tulevalle kaudelle läpi vanhempainkokouksessa, joka hyväksyy joukkueen suunnitelmat esitettäväksi hallitukselle.

Joukkueet järjestävät syysturnauksia Loviisassa  syys-lokakuun viikonloppuina ja tavoitteena on järjestää myös leijonaliigaikäisten turnauksia sekä harrastelätkä- ja  kaukalopalloturnaus sekä syys- että kevätkaudella jääajan sen mahdollistaessa. Ylimääräisiä harjoitusotteluita sekä harjoituksia järjestetään mahdollisuuksien mukaan aina jos sarjaotteluilta jää tilaa viikonloppuisin. Sarjapelit keskitetään viikonloppuihin niin että normaalit harjoitukset pystytään viikolla hoitamaan. Joukkueet osallistuvat ahkerasti myös muiden seurojen turnauksiin, osa joukkueista osallistuu kansainvälisiin turnauksiin keväällä.

Valmennuspäällikön johdolla panostetaan erityisesti valmentajien koulutukseen tulevalla kaudella. Joukkueiden valmentajilta odotetaan suunnitelmallisuutta ja halua kehittyä valmentajina. Jokerit-yhteistyön ja Huntersin kanssa tehtävän tiiviimmän yhteistyön myötä mahdollisuudet valmennuksen kehittämiseen paranevat. Edustuksen ja naistenjoukkueen sekä seuran omia kasvatteja tullaan myös tarvitsemaan valmennuksen tukena erilaisissa tempauksissa ja harjoittelun tehostamisessa esim. aamujäillä. Valmennuksen tueksi hankitaan lisää seuralle yhteisiä harjoitusvälineitä ja muuta  materiaalia valmentajien käyttöön. Seura hankkii kauden aikana myös valmennuksen tueksi videokamerat.

Seuran joukkueiden toimihenkilöitä koulutetaan ja erityisesti uusille joukkueenjohtajille, huoltajille ja rahastonhoitajille tarjotaan koulutusta sekä liiton koulutuksissa että Loviisassa järjestettävinä koulutuksina. Sarjoja koskevat säännöt edellyttävät että jokaisessa ottelussa on ensiapuvastaava kotijoukkueelta nimettynä ja tämä edellyttää EA-koulutuksen järjestämistä. Seuran joukkueiden ja jäähallin ensiapuvälineet päivitetään ja niiden uusimiseksi haetaan tukirahaa/sponsoreita.

Seura ja joukkueet etsivät aktiivisesti uusia yhteistyökumppaneita sponsorointiin ja talkootyöhön, jotta harrastusmaksuihin ei syntyisi liian kovia nostopaineita. Rauhalan liikuntapuiston hankkeeseen ja jääurheilun harrastamismahdollisuuksien parantamiseen pidemmällä aikavälillä vaikutetaan aktiivisesti.  

 LJK on ensisijaisesti jääkiekon harrastusseura, jossa jokaisella juniorilla on mahdollisuudet harrastaa jääkiekkoa. Kasvattajaseuran roolissa tarjoamme tavoitteellisille nuorille kiekkoilijoille eväitä omaehtoiseen harjoitteluun sekä tehojäätoimintaa aamu/iltapäiväjäiden muodossa. Seurasta saadaan vuosittain ohjattua lahjakkaita junioreita jääkiekkoliiton kartoitustapahtumiin. Seura tarjoaa jatkossakin mahdollisuuden lajin harrastamiseen mahdollisimman pitkään omalla paikkakunnalla sekä pelaajana, valmentajana ja/tai muissa seuran tehtävissä.